Miten valita stetoskooppi


 • Lähikuva lääkäristä, joka pitää kädessään 3M Littmann -stetoskoopin rintakappaletta, jonka kalvolla on Littmann -sinetti.
  Kokeile stetoskooppia ennen sen ostamista: kuuntele, näe ja tunne ero itse.

  Stetoskooppia valittaessa kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja. Kysy kollegoilta, voitko kuunnella heidän stetoskoopeillaan. (Korvakappaleet on tietenkin puhdistettava ennen käyttöä ja sen jälkeen.) Katso ominaisuuksia. Katso, onko kuuntelukaaret helppo vai vaikea säätää. 3M™ Littmann® -stetoskooppi tarjoaa mitä todennäköisimmin kaiken, mitä etsit, ja enemmänkin.

  Jos et ole ennen käyttänyt stetoskooppia, tässä sinulle selvitys sen komponenteista.


 • Kuva, jossa on harmaa siluetti henkilöstä, jolla on sinivihreä stetoskooppi.
  Kuule ero

  Tärkein testi: Kuinka hyvin kuulet? Aseta Littmann -stetoskoopin korvakappaleet paikoilleen (varmista, että korvakappaleet osoittavat kohti nenääsi). Aseta säätyvä kuuntelukalvo rinnallesi kevyellä paineella. Kuuletko sydämenlyöntisi? Huomaa, kuinka kova ääni on.

  Kuinka paljon kovempi? Yli neljä kertaa kovempi. 3M:n sisäinen testi osoitti, että sydänäänet kuuluivat Littmann -stetoskoopin aikuisille tarkoitetun kalvon läpi yli neljä kertaa kovempina (20 dB) kuin samat äänet muun merkkisen stetoskoopin kuuntelukalvon läpi kuultuina. Tämä vastaa kuiskaamisen ja puheen eroa. Sillä, että potilaan kehonäänissä kuullaan jotakin merkittävää, voi olla kriittinen ero siihen, ettei kuulla mitään.

  Kun olet ensin kuunnellut omia kehonääniäsi, kuuntele muita ihmisiä. Lue arvosteluja verkosta. Kysy arvioita ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet Littmann -stetoskooppeja. Kuulet monia tarinoita ihmisistä, jotka luottavat Littmann- stetoskooppeihin, koska he selvästi kuulevat eron.


 • Kuva stetoskoopista, jossa on sykkyräinen letkusto, ja stetoskoopista, jossa on suora letkusto.
  Näe ero

  Kokeile tätä: Pitele mitä tahansa stetoskooppia kiinni kuuntelukaarista; anna stetoskoopin roikkua vapaasti pystysuorassa. Näetkö selkeitä sykkyröitä tai taitteita, jotka voivat tehdä stetoskoopista vaikeakäyttöisen? Tämä on merkki jäykästä letkustosta, joka voi vetää kuuntelukaaria. Littmann -stetoskoopin letkusto roikkuu suorassa; se joustaa helposti tutkiessasi potilasta.

  Kun pidät kuuntelukaaria kädessäsi, huomaa, miten ne risteävät. Littmann -stetoskoopin kuuntelukaaret ovat symmetriset korvakappaleiden ihanteellista tiiviyttä ja istuvuutta varten.

  Kuuntelukaarten tulisi olla säädettävissä yksilöllisesti mukaviksi ja hyvin istuviksi. Kaikkien Littmann -stetoskooppien kuuntelukaarien kireys on helppo säätää puristamalla kuuntelukaaria kevyesti yhteen kireyden lisäämiseksi tai vetämällä niitä erilleen kireyden vähentämiseksi.


 • Kuva, jossa verrataan Littmann -stetoskoopin pyöristettyjä, pehmeitä korvakappaleita kovareunaisiin korvakappaleisiin.
  Tunne ero

  Tunnustele sormillasi Littmann -stetoskoopin tiiviitä korvakappaleita. Ne ovat sileät ja asettuvat tiiviisti ja mukavasti korvakäytäviin aiheuttamatta ärsytystä. Yritä nyt vetää korvakappaletta irti kuuntelukaaresta. Korvakappaleet todella asettuvat tiiviisti paikalleen parasta akustista suorituskykyä ja turvallisuutta varten. Tunne lopuksi paino. Littmann -stetoskoopit on suunniteltu tuntumaan kevyiltä ja mukavilta, kun ne ovat kaulasi ympärillä tai taskussasi.

  Lue lisää Littmann -stetoskooppien eduista.