Lääkäri, jolla on stetoskooppi kaulassa, näyttää tablettia opiskelijalle, jolla on stetoskooppi.

Auskultoinnin opetusta erinomaisella akustiikalla.

Stetoskoopilla on merkitystä auskultoinnin opetuksessa.

Me ymmärrämme, että auskultoinnin opettaminen sairaanhoitaja- ja lääkäriopiskelijoille on tärkeää. Stetoskoopilla kuunteleminen on suuressa roolissa tulevien terveydenhuollon ammattilaisten diagnosointi- ja tarkkailutaitojen kehittymisessä.

Auskultoinnin opettaminen lähtee helppokäyttöisestä stetoskoopista, jonka selkeä akustiikka toistaa äänet tarkasti. 3M™ Littmann® ‑stetoskoopit ovat erinomainen valinta niin ammattilaisille kuin opiskelijoillekin samasta syystä: ne ovat laadukkaita ja tarkasti valmistettuja stetoskooppeja, joiden tarkka akustiikka soveltuu kaikentasoisten terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Laadukkaat 3M™ Littmann® Classic III™ ‑stetoskoopit ja 3M™ Littmann® Cardiology IV™ ‑stetoskoopit tukevat lääkäri- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden oppimista. Stetoskooppi, joka täyttää vaatimukset vielä harjoittelujaksojen jälkeenkin on kannattava investointi opiskelijoille.

Säädettävä teknologia voi helpottaa auskultoinnin opetusta.

Säädettävä teknologia on yksi monista ominaisuuksista, jotka tekevät Classic III- ja Cardiology IV ‑stetoskoopeista mainioita vaihtoehtoja opiskelijoille. Tämän 3M:n keksinnön avulla voi kuunnella eritaajuisia ääniä asettelematta rintakappaletta uudelleen. Säätelemällä rintakappaleeseen kohdistuvaa painetta stetoskoopilla voi kuunnella erityyppisiä ääniä – korkeat äänitaajuudet kuuluvat painettaessa voimakkaasti ja matalat painettaessa kevyesti. Harjoituksen myötä opiskelijat oppivat nopeasti löytämään ja tunnistamaan erilaisia ääniä asettelematta rintakappaletta uudelleen.

Katso säädettävää teknologiaa käsittelevä video.

 • Close-up of 3M™ Littmann® Caridology IV™ Stethoscope chestpiece.
  Säädettävä teknologia

   

 • Rintakehäpiirros, johon on merkitty auskultointikohteet sinisillä pisteillä.
  Auskultointivideo:

   


 • Monipuolisilla rintakappaleilla voi opettaa useita auskultointitekniikoita.

  Classic III ja Cardiology IV ‑stetoskooppien rintakappaleet ovat kaksipuolisia. Sekä aikuis- että lapsipotilaille tarkoitetuilla puolilla on säädettävä kalvo, minkä ansiosta yhdellä stetoskoopilla voi kuunnella kaikenikäisiä ja -kokoisia potilaita. Opetatko auskultointia mieluummin suppilolla? Oheisessa videossa näytetään, kuinka lasten kuunteluun tarkoitetun puolen voi molemmissa stetoskoopeissa muuttaa perinteiseksi suppiloksi vaihtamalla yksiosaisen kuuntelukalvon iholle lämpimältä tuntuvaan reunukseen.

  Tutustu Classic III ‑stetoskoopin teknisiin tietoihin ja tyyleihin.

  Tutustu Cardiology IV ‑stetoskoopin teknisiin tietoihin ja tyyleihin.

 • Hands holding a 3M™ Littmann® Classic III™ Stethoscope chestpiece and removable single-piece diaphragm.