Banneri: 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi

3M™ Littmann® CORE Digitaalinen stetoskooppi

Äänentoiston uusi selkeystaso

Lue lisää

Kuuntele tarkemmin kuin koskaan

 • Lähikuva kuunneltavasta rintakehästä
  Jopa 40-kertainen äänenvahvistus

  Meidän kardiologisen tason stetoskooppiemme erinomainen äänenlaatu tuntuu jopa paremmalta 40-kertaisesti vahvistettuna (huipputaajuudella analogiseen toimintatilaan verrattuna). Diagnosoinnissa auttava heikkojen äänten kuuleminen on nyt helpompaa.

 • Lääkäri kuuntelemassa keuhkoääniä
  Vastamelutoiminto

  Aktiivinen vastameluteknologiamme auttaa poistamaan hektisissä ympäristöissä tavallisen, häiritsevän melun. Epäsuotavaa ulkoista taustamelua vähentämällä tämä malli voi auttaa sinua kuuntelemaan niin, että voit keskittyä kuuntelemaan sitä, mikä on tärkeää, potilastasi ja hänen kehonsa ääniä. Kuule ero

 • Lähikuva lääkäristä, jolla on stetoskooppi korvissaan.
  Pehmeät, tiiviisti istuvat korvakappaleet

  Stetoskooppimme tiiviisti istuvat, pehmeät korvakappaleet mukautuvat korviin akustisesti erittäin tiiviisti ja mukavasti. Tämän ansiosta voit kuunnella luotettavasti ja mukavasti.

 • Lääkäri pitämässä 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppia miehen rintakehällä
  Useita kuuntelutiloja

  Yhdellä painikkeella voit vaihtaa kuuntelutilaa analogisen ja vahvistetun välillä tarpeittesi mukaan. Lisäksi stetoskoopin kaksi säätyvää kuuntelukalvoa (aikuis- ja lapsipotilaille tarkoitetut) mahdollistavat sekä korkea- että matalataajuisten äänten kuuntelun rintakappaleen paikkaa vaihtamatta.

 • Lääkäri kuuntelee ja näyttää tablettisovelluksen käyttöä.
  Toimii Eko-ohjelmiston kanssa

  Langaton Bluetooth®-liitettävyys mahdollistaa 3M™ Littmann® CORE Digitaalinen stetoskoopin liittämisen useiden mobiililaitteiden laitepariksi, jotta voit havainnollistaa, äänittää ja tallentaa ääniä painiketta painamalla.

 • Lääkäri kuuntelemassa pojan rintakehää samanaikaisesti puhelinsovellusta katsoessaan
  Suunniteltu mukavaksi käyttää

  Korvakäytäviin tiiviisti istuvien korvakappaleiden ja oikeaan kulmaan asetettujen kuuntelukaarien sekä vapaasti liikuteltavan rintakappaleen ansiosta 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi antaa mukavuutta toimia potilasta arvioitaessa.


Sininen liukuväribannerikuva
Testaa 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi nyt

Osta nyt valtuutetulta jälleenmyyjältä


3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin ohjevideot

 • lähikuva Littmann CORE Digital -stetoskoopista synkronoitumassa EKO-mobiilisovellukseen
  3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin yleiskuvaus- ja asennusvideo (2:54)

  Opi lisää 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin käytön aloittamisesta

 • lääkäri käyttämässä Littmann Digital -stetoskooppia potilaan rintakehällä, katsomassa live-tietoja
  3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin sivuäänten tekoälyanalyysi -video (0:45)

  Katso, miten 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi voi auttaa tunnistamaan sydämen sivuääniä tekoälyn avulla.

  saatavilla vain tietyissä maissa

 • Lääkäri katsomassa etäterveydenhuollon auskultointivideota kannettavalla tietokoneella
  3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin etäterveydenhuollon auskultointivideo (1:14)

  Katso ja opi, miten voit suorittaa etäterveydenhuollon vastaanottoja 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin avulla.

  saatavilla vain tietyissä maissa


 • 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppi liitettynä puhelimen avulla käytettävään Eko-ohjelmistoon.

  Ota talteen. Analysoi. Jaa.

  • Johdottoman liitettävyyden ansiosta pystyt enempään kuin koskaan ennen. FDA:n hyväksymä 3M Littmann® CORE Digitaalinen stetoskooppi on yhteensopiva iOS- ja Android-älylaitteiden Eko-ohjelmiston kanssa. Tietoturvallisen käyttöliittymän avulla voit tallentaa 15, 30, 60 tai 120 sekunnin pituiset kuuntelut HIPAA-vaatimusten mukaisesti ja kommentoida niitä. Voit luoda kirjaston tallennetuille sydänäänille ja valvoa niiden avulla sairauden etenemistä, käyttää niitä koulutustarkoituksiin tai jopa jakaa tallenteitasi kollegoille turvallisesti. Voit myös käyttää Eko-tekoälyä sydämen sivuäänten tunnistamisen apuna (erikseen tilattava palvelu, saatavissa vain Yhdysvalloissa).

   Lataa sovelluksen avulla

   App Store -logolatauspainike Play Store -logolatauspainike


Lue lisää Littmann-stetoskoopeista.

Lue uusimmat blogiartikkelit Littmann-stetoskoopeista


sininen banneri, joka mainostaa 3M Littmannin verkkosivustoa
Pidetään yhteyttä.

Pysy ajan hermolla Littmann®-stetoskooppisähköpostien avulla.

TILAA NYT
sulkea  
 • Kaikki kentät ovat pakollisia, paitsi jos ne on merkitty valinnaisiksi

 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Lähetä Submit

Anteeksi.

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

Kiitos.

Lomake lähetettiin.

3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin UKK

STETOSKOOPPI JA DIGITAL-LISÄOSA

 • 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi on kaikkein edistynein Littmann-stetoskooppi. Se toimitetaan valmiiksi koottuna 3M™ Littmann® Cardiology IV™ -stetoskoopin ja CORE Digital -lisäosan kanssa. Vaihtoehtoisesti CORE Digital -lisäosa voidaan myös myydä erikseen. Se ei ole stetoskooppi, vaan se voidaan liittää Littmann Cardiology IV -stetoskooppiin manuaalisesti.
 • 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskooppi toimitetaan valmiiksi koottuna ja testattuna, joten käyttöönotto on helppoa. Siinä on kaikki 3M™ Littmann® Cardiology IV™ -stetoskoopin edut – huippuluokan akustiikka, mukavuus ja korkea laatu – ja lisäksi jopa 40-kertainen vahvistus (huipputaajuudella, verrattuna analogiseen toimintatilaan), vastamelutoiminto ja ääniaaltojen visualisointi mobiililaitteella käytettävässä sovelluksessa. Lisäksi tietyillä alueilla, kuten Yhdysvalloissa, Eko-sovelluksen avulla voi maksutta käyttää FDA:n hyväksymää Eko-ohjelmistoa, joka auttaa havaitsemaan mahdollisia sivuääniä. Kun ostat 3M™ Littmann® CORE Digital -stetoskoopin, kokoamme sen valmiiksi, ja 3M™ Littmann® Stethoscopes tarjoaa keskitettyä huolto- ja tukipalvelua.
 • Littmann CORE Digital -stetoskooppi vaihtaa nopeasti analogisen ja vahvistetun kuuntelutilan välillä ja mahdollistaa Bluetooth®-yhteyden muodostamisen mobiililaitteeseen, ja siinä on kaksipuolinen rintakappale säätyvillä kuuntelukalvoilla. Elektronisen Littmann-stetoskoopin malli 3200 ei ole enää saatavilla. Se toimii vain vahvistetussa kuuntelutilassa, se ei ole yhteensopiva mobiililaitteiden kanssa, ja siinä on vain yksipuolinen, elektroninen kuuntelukalvo.

HINNOITTELU JA OSTOPAIKAT

 • 3M™ Littmann® -stetoskooppeja myyvät valtuutetut jälleenmyyjät, jotka määrittävät hintansa itse. Löydät sinua lähellä olevan valtuutetun jälleenmyyjän menemällä osoitteeseen Littmann.co.uk ja valitsemalla oman maasi sivuston ja Littmann-stetoskooppisivun tai ottamalla yhteyttä sinua lähinnä olevaan 3M-aluetoimistoon. Liity 3M Littmann -sähköpostilistalle tai seuraa asuinmaasi sosiaalisen median kanavia, niin saat tietää kansainvälisestä saatavuudesta ensimmäisenä.

ALKUTOIMENPITEET

 • Lue laatikossa oleva pikaopas.
 • Kun 3M Littmann CORE Digital -stetoskoopin virta on sammutettuna, se toimii mekaanisena (analogisena, ei vahvistettuna) stetoskooppina. Kun haluat ottaa 3M Littmann CORE Digital -stetoskoopin vahvistetun tilan käyttöön, paina virtapainike sisään. LED-valo alkaa vilkkua. Kuunteluäänet kuuluvat korvakappaleista nyt vahvistettuna ja suodatettuna.

  CORE Digital -yksikön LED-valo antaa tietoa laitteen tilasta:
   

  1. Vilkkuu valkoisena: Laite on päällä ja valmis liitettäväksi Eko-mobiilisovellukseen.
  2. (Vahvistaminen toimii myös ilman sovelluksen liittämistä Bluetooth®-yhteydellä. Sovellus on liitettävä, jos haluat nähdä ääniaaltojen visualisoinnin ja käyttää äänen tallennusta ja jakamista, seulontaa tekoälyn avulla ja muita toimintoja.)
    

  3. Pysyy valkoisena: Laite on päällä ja liitetty Eko-mobiilisovellukseen.
  4. Keltainen: Laite on kytketty virtaan ja se latautuu.
  5. Vilkkuu keltaisena: Virta VÄHISSÄ.
  6. Vihreä: Laite on kytketty virtaan ja latautunut täyteen.

  (Huomaa: CORE Digital -laite ei toimi silloin, kun se latautuu.)

 • 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppi siirtyy virransäästötilaan oltuaan viisi minuuttia käyttämättömänä. Laite on käynnistettävä uudelleen painamalla virtapainiketta kaksi kertaa.
 • Lataa Eko-sovellus Apple App Store®- tai Google Play™ Store -sovelluskaupasta, käynnistä sovellus ja luo Eko-tili. Käynnistä Bluetooth® puhelimessasi tai tabletissasi, avaa Eko-sovellus ja käynnistä 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppi. Yhdistä stetoskooppi sitten laitteeseesi seuraamalla sovelluksen ohjeita.
 • Kyllä. Englanti on saatavilla kaikilla alustoilla. Espanja, saksa, ranska, portugali ja italia ovat jo saatavilla Android™-sovelluksessa ja myöhemmin myös iOS-sovelluksessa. Molemmille alustoille lisätään tulevaisuudessa muitakin kieliä.
 • Eko aikoo laajentaa Eko-sovelluksen uuden version käyttöä uusiin maihin vuonna 2023. Päivityksistä tiedotetaan.
 • Tietoja ei tallenneta sovellukseen. Sovellus toimii yhdistäjänä verkkoalustan ja tietojesi välillä. Eko-sovellus on pilvipohjainen ohjelmisto, jonka kaikki tiedot tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitsevaan pilveen. Tietosuoja on meille erittäin tärkeää. Eko noudattaa HIPAA-vaatimukset täyttäviä käytäntöjä, toimenpiteitä ja teknisiä varotoimia potilaiden ja asiakkaiden tietojen turvaamiseksi. Eko käyttää HIPAA-vaatimukset täyttävää ja NIST:n suosittelemaa 256-bit AES -salausta käyttämällä potilaiden tietoihin hallittuja avaimia. Salattuja varmuuskopioita otetaan joka päivä. Eko-sovellus täyttää myös EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset.
 • Uusi sovellus on yhteensopiva iOS 13 -version ja sitä uudempien kanssa, eikä se toimi iPhoneissa, joissa on iOS 12 tai sitä vanhempi versio. Korkeintaan iOS 12 -versiota käyttävien sovellus ei päivity uuteen, vaan he voivat jatkaa Eko-sovelluksen edellisen version käyttämistä. Kattava lista yhteensopivista Android-laitteista on tällä sivulla.
 • Varmista, että kuuntelet kuuntelukalvolla, joka on rintakappaleen aktiivisella puolella. Vain rintakappaleen toinen puoli on kerrallaan aktiivinen, ja se näkyy varren merkissä. Vaihda aktiivista puolta kääntämällä rintakappaletta. Ennen kuin asetat korvakappaleet korviisi, varmista, että ne osoittavat eteenpäin eli sinusta poispäin. Näin varmistat, että kuuntelukaaret asettuvat korvakäytäviisi oikein, mikä takaa mahdollisimman hyvän mukavuuden ja äänensiirron.


  3M korvanapit

  On myös tärkeää varmistaa, että korvakappaleet istuvat tiiviisti korvakäytäviin. Jos et saa niitä istumaan tiiviisti, säädä kuulokkeita omien mieltymystesi mukaan. Vaihda korvakappaleet tarvittaessa laatikossa oleviin pienempiin.


  3M korvanapit

  Katso "Stetoskoopin käyttö"

 • Voit kuunnella ääniä langattomilla Bluetooth®-kuulokkeilla yhdistämällä Littmann CORE -stetoskoopin mobiililaitteellasi olevaan Eko-sovellukseen ja käyttämällä sovelluksen Toista kuulokkeilla -ominaisuutta, jolloin voit kuunnella suoraan sovelluksesta Bluetooth®-yhteydellä. Ääniasetusten avulla voit toistaa ääntä langattomasti puhelimesta kuulokkeisiin. Littmann CORE Digital -stetoskooppi ei yhdisty suoraan langattomiin Bluetooth®-kuulokkeisiin.

  Käytettäessä Eko-sovellusta ja ulkoisia kaiuttimia tai kuulokkeita live-kuunteluun, suosittelemme langallisia kaiuttimia tai kuulokkeita parhaan äänenlaadun aikaansaamiseksi. Langattomat kuulokkeet saattavat tuottaa eritasoista äänenlaatua. Lisätietoja on täällä.

 • Suosittelemme lämpimästi laadukkaiden kuulokkeiden käyttämistä sydän- ja keuhkoäänten tarkkaan kuuntelemiseen, kun äänitallenteita toistetaan puhelimelta tai tabletilta. Puhelimen kaiuttimet eivät tuota parasta mahdollista äänenlaatua. 3M Littmann CORE Digital -stetoskoopin voimakkuuden muuttaminen tallennuksen aikana ei muuta sovellukselle tallennetun äänen voimakkuutta. Siksi toistovoimakkuutta on säädettävä sovelluksesta tai älylaitteesta.
 • Maaliskuussa 2022 Yhdysvalloissa julkaistu sovellusversio: Kun stetoskooppi on liitettynä sovellukseen, suodattimia voi valita Eko-mobiilisovelluksen kohdassa Valikko -> Sovellusasetukset -> CORE-äänisuodatin ilman, että stetoskooppiin täytyy koskea. Oletussuodattimena on Laaja, mutta valittavana on myös Sydän- ja Keuhko-suodattimet, jotka korostavat ääniprofiilin matalia ja korkeita taajuuksia. Suodatinvalinta tallentuu, kun sovellus suljetaan.

  Muut versiot: Kun stetoskooppi on liitettynä sovellukseen, suodattimia voi valita Eko-mobiilisovelluksen Asetukset-valikossa ilman, että stetoskooppiin täytyy koskea. Oletussuodattimena on Laaja, mutta valittavana on myös Sydän- ja Keuhko-suodattimet, jotka korostavat ääniprofiilin matalia ja korkeita taajuuksia.

 • Suorita auskultointi mahdollisuuksien mukaan hiljaisessa tilassa. Littmann CORE Digital -stetoskoopissa on vastamelutoiminto, mutta jotkin ympäristön äänet voivat silti kuulua auskultoinnin aikana.

  3M:n säätyvän kuuntelukalvotekniikan ansiosta kuulet eritaajuisia ääniä yksinkertaisesti muuttamalla rintakappaleen painalluksen voimakkuutta. Kun potilaan rinnalla olevaa rintakappaletta painetaan kevyesti, kuullaan matalataajuisia ääniä. Hieman voimakkaampi painallus tuo kuuluviin korkeataajuiset äänet. Käytettäessä Eko-sovellusta ja ulkoisia kaiuttimia tai kuulokkeita live-kuunteluun, suosittelemme langallisia kaiuttimia tai kuulokkeita parhaan äänenlaadun aikaansaamiseksi. Langattomat kuulokkeet saattavat tuottaa eritasoista äänenlaatua. Lisätietoja on täällä.

 • 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppia ei voi yhdistää suoraan kuulolaitteeseen. Jos kuulolaite on Bluetooth®-yhteensopiva ja sen voi yhdistää puhelimeen, on mahdollista käyttää sovelluksen Toista kuulokkeilla -ominaisuutta ja toistaa ääntä langattomasti puhelimesta kuulolaitteeseen. On tärkeää varmistaa kuulontutkijalta, että käytettävä kuulolaite pystyy tuottamaan diagnostisen auskultoinnin suorittamiseen tarvittavat taajuudet. Lisätietoja on täällä.

 • Maaliskuussa 2022 Yhdysvalloissa julkaistu sovellusversio: 3M Littmann CORE Digital -stetoskoopissa on vastamelutoiminto, jonka voi kytkeä päälle ja pois Eko-sovelluksen kohdassa Valikko -> CORE-asetukset. Oletuksena toiminto on pois päältä. Myös stetoskoopin kytkeminen pois päältä kytkee vastamelutoiminnon pois päältä.

  Muut versiot: 3M Littmann CORE Digital -stetoskoopissa on vastamelutoiminto, jonka voi kytkeä päälle ja pois Eko-sovelluksen Asetukset-valikossa. Oletuksena toiminto on pois päältä. Myös stetoskoopin kytkeminen pois päältä kytkee vastamelutoiminnon pois päältä.

 • Maaliskuussa 2022 Yhdysvalloissa julkaistu sovellusversio: Napauta Eko-sovelluksessa kohtaa Potilaat. Valitse potilas ja tallenne. Napauta sitten Jaa ja seuraa ohjeita. Vastaanottaja ei tarvitse Eko-sovellusta näiden tiedostojen vastaanottamiseen ja avaamiseen.

  Muut versiot: Siirry Eko-sovelluksessa kohtaan Potilaat > Valitse potilas > Muokkaa ja napauta Jaa potilas. Kun syötät vastaanottajan sähköpostiosoitteen, äänitallenteet lähetetään hänelle. Huomaa, että vastaanottaja tarvitsee Eko-sovelluksen jaettujen potilastietojen tarkasteluun.

 • Lataa 3M Littmann CORE Digital -stetoskooppi tai CORE Digital -lisäosa, kun keltainen valo alkaa vilkkua. Syötä mukana toimitettu mikro-USB-kaapeli laitteen USB-porttiin ja kytke toinen pää (USB-A) UL-sertifioituun USB-latauslaitteeseen (enintään 5 volttia). Laitteen LED-valo loistaa keltaisena, mikä osoittaa, että se latautuu. LED-valo muuttuu vihreäksi, kun laite on latautunut täyteen.

 • Akun latautuminen tyhjästä täyteen kestää noin 2,5 tuntia. Kun akku on täynnä, stetoskooppia voi käyttää digitaalisena jatkuvasti 8 tuntia. Suosittelemme, että digitaalinen laite kytketään pois päältä käyttökertojen välissä, jotta akun käyttöikä pitenee.

  HUOMAA: Digitaalinen laite ei kytkeydy päälle silloin, kun se on kytketty latautumaan. Digitaalisessa laitteessa ei ole käyttäjän huollettavissa olevia osia, eikä sitä ole suunniteltu käyttäjän avattavaksi.

 • Digitaalisessa laitteessa on viiden minuutin virransäästötila akun säästämiseksi. Laitteen valkoinen LED-valo sammuu, kun digitaalinen laite siirtyy virransäästötilaan, ja kytkin pysyy alhaalla samassa tasossa äänenvoimakkuuspainikkeiden kanssa (eli ON-asennossa).

  Kytke digitaalinen laite uudelleen päälle painamalla kytkin OFF-asentoon ja sitten ON-asentoon. Valkoinen valo syttyy osoittamaan, että laite on päällä.

 • Äänenvoimakkuutta voi lisätä seitsenportaisesti jopa 40-kertaisesti vahvistetuksi (huipputaajuudella analogiseen toimintatilaan verrattuna) stetoskoopin korvakappaleilla kuunneltaessa. Äänenvoimakkuutta lisätään napsauttamalla plus-äänenvoimakkuuspainiketta laitteen sivussa ja vähennetään napsauttamalla miinus-äänenvoimakkuuspainiketta digitaalisen laitteen sivussa. Jos käytät kuulokkeita äänten kuuntelemiseen älypuhelimesta tai tabletilta, laitteesi äänenvoimakkuutta on säädettävä tavalliseen tapaan. Stetoskoopin äänenvoimakkuuspainikkeilla ei tällöin ole vaikutusta. Huomaa: Digitaalisen laitteen äänenvoimakkuuden muuttaminen ei vaikuta mobiililaitteella käynnissä olevan Eko-sovelluksen tallennuksen äänenvoimakkuuteen. Toiston äänenvoimakkuutta on siksi muutettava sovelluksessa tai älylaitteessa.
 • Kyllä, stetoskoopin voi laserkaiverruttaa. Raaputuskaiverrusta ei suositella, sillä se voi lisätä hankausääniä auskultoinnin aikana. Stetoskooppia ei saa purkaa millään tavalla (esim. irrottamalla letkua tai ruuvaamalla letkun vartta auki).

EKO-tekoäly

 • Eko-tekoäly on keinotekoinen koneäly, joka oppimiensa algoritmien avulla auttaa lääkäreitä löytämään mahdollisia sydämen sivuääniä (sydämen sivuäänten havainnointi on saatavilla vain Yhdysvalloissa, mutta tulee myöhemmin saataville muihin maihin).

TAKUUTIEDOT

HUOLTO JA TUKI

 • Littmann CORE Digital -stetoskoopin huolto-ohjeita ja tukea Yhdysvalloissa saa osoitteesta littmann.com/service tai soittamalla numeroon 1-800-228-3957. Valitse vaihtoehto 1 – Littmann, sitten vaihtoehto 2, sitten vaihtoehto 1 – 3M Littmann CORE -tuki

  Jos tarvitset Littmann CORE Digital -stetoskoopille tukea Yhdysvaltain ulkopuolella, katso paikallisen 3M-toimiston yhteystiedot osoitteesta littmann.com

  Jos tarvitset Littmann CORE Digital -stetoskoopille tukea Euroopassa, Lähi-idässä tai Afrikassa, ota yhteyttä paikalliseen 3M-toimistoon tai lähetä sähköpostia osoitteeseen 3M.littmann.emea@mmm.com

  Littmann CORE Digital -stetoskoopin tukea Kanadassa saa sähköpostiosoitteesta CAService@mmm.com tai soittamalla numeroon 1-800-268-6235.

  Maailmanlaajuisesti CORE Digital -lisäosaa tai Eko-sovelluksen hallintaa koskeviin kysymyksiin on vastauksia osoitteessa support.ekohealth.com.

TEKNISET TIEDOT

PUHDISTUS JA HOITO

 • Puhdista ulkoiset osat potilastutkimusten välillä pyyhkimällä ne 70-prosenttisella isopropyylialkoholipyyhkeellä. Normaalioloissa CORE Digital -lisäosaa ei tarvitse irrottaa stetoskoopista puhdistuksen ajaksi. Kuuntelukalvot, lämpimältä tuntuva suppilon reunus ja korvakappaleet voidaan tarvittaessa irrottaa kunnollista puhdistusta varten. Kaikkien osien ja pintojen on oltava kuivia ennen uudelleen kokoamista. Korvakappale irrotetaan tarttumalla korvakappaleeseen tiukasti yhden käden peukalolla ja etusormella ja vetämällä se napakasti irti kuuntelukaaresta. Pidä kuuntelukaaresta kiinni toisella kädellä. Korvakappaleet kiinnitetään painamalla pienempää päätä tiukasti kuuntelukaareen, kunnes se napsahtaa paikalleen. Korvakäytävien vaurioiden ehkäisemiseksi on varmistettava, että korvakappaleet ovat tiukasti kiinni kuuntelukaarissa, ennen korviin laittamista. Stetoskoopin vaurioitumisen välttämiseksi on vältettävä seuraavia: stetoskoopin upottaminen nesteeseen, steriloiminen (esim. autoklaavaus, kemiallinen nestesterilointi) tai varastointi kuumassa.