Suorituskyvyn optimointi


 • Sairaanhoitaja asettamassa 3M Littmann Classic III -stetoskoopin korvakappaleita korviinsa.

  Viisi vinkkiä 3M™ Littmann® -stetoskoopin oikeaan käyttöön.

  Littmann -stetoskoopit tunnetaan ensiluokkaisesta äänenlaadustaan ja mukavuudestaan. On muutamia yksinkertaisia tapoja, joilla voit varmistaa uuden stetoskooppisi suorituskyvyn ja käyttömukavuuden.


 • 3M Littmann -stetoskoopin kiiltävät alumiiniset kuunteluputket symmetrisesti ristissä ja mustat korvakappaleet niiden päissä.

  1. Kohdista kuuntelukaaret

  Ennen kuin asetat korvakappaleet korviisi, varmista, että ne osoittavat eteenpäin, poispäin itsestäsi. (Kuva A) Tämä varmistaa, että kuuntelukaaret ovat linjassa korvakäytäviesi kanssa mukavuuden ja maksimaalisen äänensiirron takia. Pidä kuuntelukaaria edessäsi niin, että pidät yhtä kuuntelukaarta kummassakin kädessä. Vedä kuuntelukaaret erilleen ja aseta korvakappaleet korviisi. (Kuva B)

  Jos istuvuus ei ole hyvä tai akustinen suorituskyky on puutteellinen, säädä kuuntelukaarien kireyttä. Kaikissa Littmann -stetoskoopeissa on säädettävät kuuntelukaaret. Lisää kuuntelukaarien kireyttä puristamalla niitä kevyesti yhteen; vähennä kireyttä vetämällä niitä erilleen.

  Kuuntelukaarien pitäminen väärällä tavalla (esimerkiksi niin, että korvakappaleet osoittavat taaksepäin, kuten kuvassa C) voi aiheuttaa huonon akustisen tiiviyden ja joissakin tapauksissa estää äänenkulun kokonaan.

 • Lääkäri asettamassa Littmann -stetoskooppia oikein niin, että korvakappaleet osoittavat eteenpäin.

  A. Oikea asettaminen

 • Lääkäri pitämässä Littmann -stetoskooppia oikein niin, että korvakappaleet osoittavat eteenpäin.

  B. Oikea asento

 • Lääkäri asettamassa Littmann -stetoskooppia väärin niin, että korvakappaleet osoittavat taaksepäin.

  C. Väärä asento


 • 3M Littmann -stetoskoopin pehmeät korvakappaleet mittakuvakkeen vieressä.

  2. Käytä oikeankokoisia korvakappaleita

  Parhaan akustisen suorituskyvyn takia on tärkeää käyttää korvakappaleita, jotka parhaiten sopivat korviisi. Tämä koskee etenkin pehmeitä korvakappaleita. Kaikki Littmann -stetoskooppien korvakappaleet ovat saatavilla pienenä tai suurena kokona.


 • 3M Littmann Classic III -stetoskoopin rintakappale sekä sinivihreä nuoli, joka osoittaa rintakappaleen kiertosuunnan.

  3. Käännä oikealle puolelle

  Käytettäessä kaksipuolista Littmann -stetoskooppia se puoli, jota halutaan käyttää (suppilo tai kalvo) on avattava kääntämällä rintakappaletta. Jos kalvopuoli on auki, suppilo on kiinni, mikä estää äänten kulun suppilon kautta, ja päin vastoin.


 • Sinivihreä rengas korostamassa säätyvää kuuntelukalvoa, joka sulkee 3M Littmann Cardiology III -stetoskoopin suppilon.

  4. Poista potentiaaliset esteet

  Jos kannat yleensä stetoskooppiasi taskussa tai et puhdista sitä usein, nukkaa tai likaa saattaa kertyä tukkimaan äänikanavat. Estä lian kertyminen puhdistamalla ja hoitamalla stetoskooppia säännöllisesti. Jos käytät 3M™ Littmann® Cardiology III™ tai Classic III™ -stetoskooppia, pidä suppilo puhtaana liasta suojaamalla se irrotettavalla kuuntelukalvolla.


 • Sormet irrottamassa säätyvää kuuntelukalvoa 3M Littmann Classic III -stetoskoopin suppilosta.

  5. Tarkista tiiviys

  Stetoskooppien on oltava ilmatiiviitä, jotta ne voivat siirtää kehon äänet potilaasta lääkärin korviin. Rintakappaleen irralliset osat, irtonainen tai haljennut letkusto tai väärin asetetut korvakappaleet voivat estää ilmatiiviyden.